Bloggnorge.com // Fysikerens hjørne
Start blogg

Fysikerens hjørne

av Arve Aksnes

Farvel til justisminister Anders Anundsen

Kategori: Politikk | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 8. februar , 2015 kl. 02:18

Til dere som har fulgt undertegnede på facebook, twitter og i bloggpost de siste månedene, er det liten tvil om at jeg ønsker justisminister Anders Anundsen sin avgang. Dette til tross for at jeg aldri har møtt mannen eller snakket med han. For alt jeg vet kan Anundsen i privat selskap være en likandes kar som bare ønsker det beste for folkene rundt han. Så hvorfor er det da greit at jeg i innlegg etter innlegg på spesielt facebook og twitter er negativ til en av landets mektigste menn?

Svaret er såre enkelt: Anundsen har (i likhet med sin forgjenger) kastet ut uskyldige barn på en såpass brutal måte at jeg til tider mister nattesøvnen. Og når du gjør denne type ting mot uskyldige barn som i siste instans kan ødelegge livene deres, ja, da føler jeg at det meste er lov for oss «synsere». Oppførselen til Anundsen har vært av en slik karakter at jeg føler meg nærmest moralsk forpliktet til å hetse mannen dag etter dag helt til han kastes som statsråd. Shame on you Anundsen!!! Forferdelig det du har latt skje som statsråd.

Tidligere var det Arbeiderpartiet ved datidens justisminister Grethe Faremo og statssekretær Pål Lønseth som stod for galskapen. Nå er det som kjent Frp ved justisminister Anders Anundsen og statssekretær Jøran Kallmyr som trekker i trådene. Alle sammen har de fremstått like forferdelige som medmennesker. Men med ett unntak: Mens Ap i de rødgrønnes 8 års regjeringstid holdt på den sinnsyke linjen hvor asylbarna brutalt ble kastet ut en etter en, lovet faktisk Anundsen/Kallmyr bot og bedring etter valget i 2013. De fortalte Venstre og Krf at det nå var slutt på galskapen. De inngikk en samarbeidsavtale! Som Venstre-velger ved dette valget ble jeg svært happy. Nå skulle ikke lenger lengeværende asylbarn være en prioritet vedr utsendelse (selv om «barn» skulle være en prioritet, med andre ord ikke den store forandringen). Uansett, det skulle bli litt bedre.

I allefall hvis Anundsen hadde holdt ord. For saken har vist at Anundsen gav blaffen i lovnadene til Venstre og Krf. Han fortsatte som før og klarte faktisk å bli enda verre enn Ap. Det eneste Anundsen har vært opptatt av er måltall, og DET skal han ha: Det er blitt sendt ut rekordmange i 2014. Noen av disse kan vi lese om hos Bergens Tidende i den hjerteskjærende artikkelen: Asylbarna Norge sendte ut. Anundsen & co har holdt et sinnsykt tempo som i september førte til så mange utsendelser av barnefamilier at Afganistan truet med å terminere returavtalen med Norge.

Under fredagens høring kom det frem informasjon som nærmest ikke er til å tro: I tråd med samarbeidsavtalen med V og Krf sender Anundsen skriftlig beskjed til Politidirektoratet om at «lengeværende asylbarn» ikke lenger skal prioriteres, derimot «barn» på generelt vis. Politidirektoratet får ikke med seg denne endringen og fortsetter som før. Spørsmålet blir da: Når oppdager Anundsen at Politidirektoratet ikke får med seg endringen? Svar: Aldri, fordi Anundsen selv kun hadde fokus på måltall for utsendelser. Det var først UNDER HØRINGEN FREDAG at Anundsen fikk med seg hva politiet hadde oppfattet og plutselig fikk det travelt med å redigere kronikker som skulle i landets aviser lørdag.

Personlig synest jeg hele saken er uendelig trist. Jeg håper V og Krf tar til vettet og informerer statsminister Erna Solberg om at statsråd Anders Anundsen ikke lenger har tillit som justisminister. Og deretter håper jeg at barna våre hentes hjem.

Lenke til fredagens åpne høring, der leder for Kontroll- og Konstitusjonskomiteen Martin Kolberg gir uttrykk for hva mange av oss tenker: – Jeg må si statsråd, dette forstår jeg ikke

 

 

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.