Bloggnorge.com // Fysikerens hjørne
Start blogg

Fysikerens hjørne

av Arve Aksnes

– Huset til Shaimaa bombet

Kategori: Politikk | 4 kommentarer » - Skrevet onsdag 1. april , 2015 kl. 06:36

Siste: «Her sitter Shaimaa (11) i ruinene etter bombingen«

For knappe 5 måneder sider skrev jeg et sinna blogginnlegg med tittelen «Hvor er raseriet? Dere må våkne! NÅ!«. Bakgrunnen for innlegget var en artikkel om 10 år gamle Shaimaa i Bergens Tidende – en gripende og ikke minst skamfull fortelling om hvordan samfunnet vårt behandler folk i ytterste nød.

Siden den gangen har (som kjent) BT fulgt opp med drøssevis av rystende avsløringer om norsk asylpolitikk, noe som har resultert i kjempetrøbbel for justisminister Anundsen, regjeringssamarbeidet mellom de 4 borgerlige partiene og velfortjent SKUP-diplom til BT journalistene. Krf og Venstre gjør (tilsynelatende) så godt de kan for å skape et Norge vi kan være mer stolte av, men i likhet med SVs erfaringer fra 8 år med rødgrønt styre er det utrolig vanskelig å endre den inhumane asylpolitikken til H, Frp og Ap. Og i det til tider skitne politiske spillet hender det dessverre at våre folkevalgte glemmer hva saken handler om i tåken av kompromisser. Så i en drepende kommentarartikkel den 18. mars med tittelen «Asylbarn ofres for Anundsen» konkluderer Dagbladets politiske redaktør Marie Simonsen at «Anders Anundsen kan fortsette å sende ut asylbarn i høyt tempo, takket være KrF og Venstre». Jeg synest at Simonsen er usedvanlig klar og veltalende i denne kommentaren, og tillater meg derfor å sitere flere avsnitt:

«Vi kan ikke ha en justisminister som sier en ting i Stortinget og gjør noe annet. Dette er til syvende og sist lærdommen fra 22. juli. Justis er et svært politikkfelt med mangelfull oppfølging av Stortinget. At vi nok en gang skal ha en statsråd som ikke opplyser Stortinget og slipper unna med det, er ille. At det rammer barn, gjør det ikke bedre.

Det er alvorlige konsekvenser for dem vi snakker om. Liv blir ødelagt, barn blir traumatisert, norske barn blir sendt ut av sitt eget land. Dette var det Venstre og KrF prøvde å stoppe i asylavtalen. De ble lurt. Så skal de trekke på skuldrene, si fy, og gå videre?

Jeg skulle ønske at Venstre og KrF kunne bruke makta si til å si at dette finner vi oss ikke i, på vegne av sine velgere. Vi vil ikke ha en justisminister som ikke svarer på spørsmål og tar seg til rette, vel vitende om at han har Venstre og KrFs støtte uansett. Men det er trolig for mye å be om.

Kjøttvekta gjelder. Og det handler likevel ikke om femåringen i Alta som angrep politiet da de bar mora hans ut midt på natta her i helgen. Han veide ikke mye og var lett å håndtere. Tusenvis før ham har opplevd det samme. I Norge. Vi kaster dem helst ut om natta. Hvem som er verst i norsk asylpolitikk, er uvisst, og det er enda tristere at denne saken blir forsøkt å omgjøres til en strid om hvem som er verst.

Det er ikke mye å skryte av at regjeringen før var enda verre».

Særdeles klare ord fra Marie Simonsen, og allerede en uke senere (25. mars) følger hun opp påny med en lignende kommentarartikkel med tittelen «For seint for Shaimaa (11)«. Tittelen på denne kommentaren kan dessverre vise seg å bli rystende sann, da BT i dag rapporterer  at huset til Shaimaa i Jemen er blitt bombet.

Med andre ord: Vi har sendt en 10-11 år gammel jente til en mulig død i et krigsherjet land  med vitende og vilje. En jente som siden 3-års alderen hadde bodd i Lillesand på Sørlandet. En tvers gjennom «norsk» jente som plutselig og på brutalt vis fikk livet sitt revet opp da seks politifolk fra Politiets utlendingsenhet møtte opp på Borkedalen skole og avbrøt Shaimaa i det hun var i gang med en kartleggingsprøve i norsk.

De som har lest bloggen min det siste halvåret, har nok registrert at jeg ønsker justisminister Anders Anundsen sin avgang. Etter BTs dramatiske nyhetssak om at det kan ha skjedd noe med Shaimaa og familien hennes, er det ordet «riksrett» som spinner i hodet mitt nå. Joda, jeg vet at dette er voldsomme beskyldninger, men jeg tenker det også er ganske voldsomt av den norske stat å bevisst ødelegge barndommen (og kanskje resten av livet) til en 10-år gammel jente. Våre myndigheter henter Shaimaa brutalt ut fra en trygg skolehverdag og plasserer henne på et fly til krigsherjede Jemen.  Et «Jemen i gjørma» som landet beskrives i denne 2-dager gamle kommentarartikkelen. Nå kan hun være død. Faen ta deg Anundsen og alle andre drittsekker som styrer norsk asylpolitikk. Og faen ta dere alle andre som sitter likegyldige og lar galskapen skje uten at dere gidder å bry dere. Tenker igrunnen vi bør kjøre riksrett mot hele det norske folk!

 

Kommentarer

  1. Odd Frantzen sier:

    Dette er det mest useriøse jeg har lest på lenge. Riskrett mot justisministeren? Er dette seriøst ment? Og du banner. På meg virker det som om sinnet har tatt overhånd, og har tatt plassen til den nøytrale og saklige analysen.

    Det blir ikke riktig å kalle barn som aldri har hatt rett på opphold i Norge for norske.

    Norsk asylpolitikk må være streng og rettferdig. De som har behov for vern, må få opphold. Mennesker som ikke kan dokumentere behov for vern, og som oppholder seg ulovlig i landet, må returnere til hjemlandet. Så enkelt er det.

    Og når Marie Simonsen skriver at dette er norske barn, og at de blir sendt ut av sitt eget land, faller troverdigheten hennes dramatisk. Det er jo direkte feil! Hvordan kan barn som aldri har hatt rett på opphold i Norge karakteriseres som norske? Det går jo ikke.

    Så mener jeg vi skal være svært forsiktige med å erklære noen i denne familien død på dette tidspunktet. Det passer jo godt inn i propagandaen din, men jeg mener det er svært upassende. På Twitter skrev du at det lukter blod av hendene til justisministeren. Det er en hårreisende påstand. Hvor mener du dette blodet kommer fra?

    • fysikkmannen sier:

      Takk for innlegg. Jeg forstår at det fremstår ekstremt når jeg bruker ordet «riksrett». Men i mine øyne er det like ekstremt at et lands myndigheter ødelegger barndommen til en 10 år gammel jente på grunn av de valg foreldrene hennes har gjort. Så for å vekke mine kjære medmennesker – deg inkludert – bruker jeg ord som «riksrett» for at dere skal innse alvorlighetsgraden i hva som faktisk foregår. Jeg tror den behandlingen landet vårt utsetter asylbarna for i disse dager er noe som Norge en gang i fremtiden kommer til å be om unnskyldning for.

      Når det gjelder hvorvidt de lengeværende asylbarna er norske eller ikke, registrerer jeg at vi er uenige. Jeg støtter Dagbladet sin politiske redaktør når hun skriver at dette er norske barn.

      Vedr twittermeldingen «Det lukter blod på justisminister Anundsens hender» som du etterspør en forklaring på, har jeg følgende å si: Hvis Shaimaa eller noen av de andre lengeværende barna våre som urettmessig er blitt kastet ut ender som ofre for krigens grusomheter, må ansvaret plasseres der den hører hjemme: Nemlig hos justisminister Anders Anundsen. Derav min twittermelding etter ryktene i morges om Shaimaa sin skjebne.

  2. Odd Frantzen sier:

    En ting til; dersom du ønsker deg en noe mer nøytral og saklig beskrivelse av norsk flyktninge- og asylpolitikk, anbefaler jeg deg å snu ryggen til Bergens Tidende. I sakene om asylbarna driver BT ensidig propaganda. Man blir rett og slett dum og ensporet av å lese hva Bergens Tidende skriver om disse sakene. Virkeligheten er en annen. Det finner du ut om du prøver å utvide perspektivet ditt litt.

    • fysikkmannen sier:

      Jeg er helt enig i at det er viktig å utvide perspektivet. Forøvrig mener jeg at Bergens Tidende har gjort et glitrende journalistisk arbeid i asylbarnsaken.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.