Bloggnorge.com // Fysikerens hjørne
Start blogg

Fysikerens hjørne

av Arve Aksnes

Nettet snører seg sakte sammen

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet tirsdag 21. mars , 2017 kl. 00:51

Etter President Trump sine vanvittige twittermeldinger lørdag morgen 4. mars, der tidligere President Obama ble beskyldt for avlytting, var det mandag 20. mars stor spenning knyttet til den åpne høringen i etterretningskomiteen i Representantenes hus.

Her stilte både FBI-sjef James Comey og NSA-sjef Mike Rodgers, og vi fikk tidlig avklart at Obama aldri har drevet med avlytting, slik Trump hevder. Det vi derimot – noe overraskende – fikk høre, var at FBI har en pågående etterforskning hvor Trumpkampanjens forhold til Russland undersøkes. Det er svært sjeldent at FBI bekrefter slike pågående etterforskninger, men James Comey valgte å gjøre det fordi saken har stor nasjonal interesse.

«Problemet» med slike åpne høringer er imidlertid at det er begrenset hva FBI- og NSA toppene kan svare på. Så hver gang spørsmålene ble for detaljerte, fikk vi kun til svar at «dette kan jeg ikke kommentere».

Men mens sjefene innen etterretning må vekte sine ord, har medlemmene av Representantenes hus et langt større handlingsrom. I et særdeles godt og informativt åpningsinnlegg gjorde demokraten Adam Schiff det klart hva man vet om koblingen Trump-Russland fra åpne kilder. 

Video til innlegget finner dere her, og i resten av denne bloggen vil jeg oppsummere saken – slik Schiff la den frem under starten av høringen.

Oppsummering av Adam Schiff sin redegjørelse:

I begynnelsen av juli 2016 drar Trump-rådgiver Carter Page til Moskva på kampanjens regning. Page kommer fra den amerikanske oljeindustrien og ble i mars 2016 kjent som en av Donald Trump’s rådgivere vedrørende utenrikspolitikk.

I Moskva holder Carter Page først en tale hvor han ytrer seg kritisk til USA og andre vestlige demokratier. Deretter går han i hemmelige møter med Igor Sechin, direktør for den russiske gassgiganten Rosneft.

Igor Sechin er tidligere KGB agent og venn med Vladimir Putin. I møtet mellom Page og Sechin blir Trump-rådgiveren tilbudt penger i form av en meglergodtgjørelse som knyttes til et salg av 19 % av selskapets aksjer. Videre blir Trumpkampanjen lovet publiseringen av dokumenter som vil være skadelige for Hillary Clinton. Denne publiseringen vil skje på et senere tidspunkt, og videre gjennom Wikileaks for å hemmeligholde koblingen til Russland. Som motytelse ønsker Russland en Trumpadministrasjon som vil være mildere med Russland i Ukraina-krisen og i stedet fokusere på manglende militær satsing blant de europeiske NATO landene.

I tråd med denne informasjonen er det verdt å nevne at Reuters et halvt år senere kan fortelle at Rosneft selger 19.5 % av aksjene sine til en ukjent kjøper.

Kjennskapen til Carter Page sine aktiviteter i Moskva denne sommeren stammer hovedsakelig fra etterretning utført av Christopher Steele, en tidligere britisk etterretningsoffiser som ifølge ryktene har en svært god standing i det internasjonale etterretningsmiljøet.

Da en rapport han hadde laget ble kjent i begynnelsen av januar 2017, tok det fyr i media. For deler av rapporten var særdeles oppsiktsvekkende lesing som bl.a. handlet om hvordan russerne i praksis har et «balletak» på Trump gjennom videoer av Trump og prostituerte i Moskva.

Merk: I sin redegjørelse kom ikke Adam Schiff med noen ytterligere informasjon om hvorfor Trump tilsynelatende sitter i baret pga forholdet til Russland. Men i dette avsnittet kan jeg kjapt utdype «problemet»: Kort fortalt skal Trump under et Moskvabesøk for noen år tilbake ha bestilt det eksakt samme hotellrommet som Barack og Michelle Obama tidligere hadde benyttet. Deretter skal Trump ha betalt prostituerte til å utføre en såkalt «golden shower» på sengen hvor Barack og Michelle sov under besøket sitt. Russerne sitter ifølge ryktene nå på videoopptak som viser at Trump beordrer disse «golden showers», og de er altså i posisjon til å drive utpressing av USAs 45 president.

Men merk: Disse historiene har kun blitt publisert av nettstedet buzzfeed, og i denne artikkelen finner dere lenke til hele rapporten. Selv gikk Christopher Steele under jorden da etterretningsrapporten hans ble kjent, som vi kan lese i denne artikkelen av New York Times.

Men nok om det. Tilbake til sommeren 2016. I midten av juli er det duket for republikanerenes landsmøte i Cleveland, og på bildet under ser vi Trump holde sin «acceptance speech» på avslutningsdagen.

På dette landsmøtet dukker selvsagt også daværende leder for Trumpkampanjen, Paul Manafort, opp.  Manafort har tidligere vært på lønningslisten til samfunnsaktører med pro-russiske-ukrainske interesser, som blant annet den tidligere Ukrainske presidenten Viktor Yanukovych. En annen som er tilstede på landsmøtet er Carter Page, som nettopp er kommet tilbake fra Moskva. Ifølge Christoper Steele sine kilder er det nettopp Manafort som valgte Carter til løpegutt mellom Trumpkampanjen og Russland.

På republikanernes landsmøte kommer også den russiske ambassadøren i USA, Sergey Kislyak:

Kislyak møter både Carter Page og Trump-rådgiver J.D. Gordon;  sistnevnte var den som godkjente Carter Page sin Moskvatur. Videre møter også Kislyak USAs nye justisminister Jeff Sessions:

Det er ganske interessant at Kislyak og Sessions møttes under landsmøtet, all den tid Sessions under Senatets godkjennelseshøring i februar dette året ikke husket dette møtet. Et annet møte Sessions heller ikke husket var et privat møte de to hadde på Sessions kontor høsten 2016, etter at mediene hadde begynt å skrive om russisk innblanding i valget.

Nok om det. Hva som uansett er verdt å merke seg, er at like før republikanerens landsmøte skjer det en endring i partiprogrammet til republikanerne. Man fjerner et avsnitt som handler om å støtte Ukraina med våpen. Manafort nekter for å ha hatt noe med dette å gjøre, men delegaten fra det republikanske partiet som leverte endringsforslaget sa at det var nettopp Trump-kampanjen som insisterte på å fjerne nevnte avsnitt. Senere har Trump-rådgiver J.D. Gordon innrømmet dette.

I et intervju med ABC news noen dager senere blir Donald Trump konfrontert med denne endringen, men nekter for å ha noe med dette å gjøre. Det samme intervjuet avslører forøvrig at Trump enten mangler kunnskap om hva som har skjedd på Krimhalvøya, eller så later han som han ikke vet bedre. Se videoinnslag på 2 min og 45 sek av intervjuet med Trump og se om du blir noe klokere…

På slutten av juli, etter at republikanernes landsmøte er over, dukker de første skadelige Hillary-dokumentene opp fra Wikileaks. En hacker ved navnet Guccifer2.0 sier han står bak hackingen av DNC (Democratic National Committee), og at han deretter gav dokumentene til Wikileaks. Men etterforskning har senere avdekket at hackingen egentlig ble gjort av APT28 og APT29; disse er kjent som russisk etterretning.

På samme tid opplever vi det smått absurde at kandidat Trump ber Russland om å hacke Hillary Clinton.

Den 8. august kommer så en annen Trump-rådgiver, Roger Stone, på banen. Stone hevder at han har vært i kontakt med Julian Assange og at det vil bli publisert flere dokumenter som er skadelige for demokratene. I tillegg kan vi vente oss en «October surprise».

Senere samme måned gjør Stone noe svært oppsiktsvekkende: I en tweet fra 21. august skriver han følgende: «Trust me, it will soon the Podesta’s time in the barrel. #CrookedHillary»

Litt over en måned senere, den 3. oktober, kommer følgende tweet fra Stone: «I have total confidence that @wikileaks and my hero Julian Assange will educate the American people soon #LockHerUp»

Kun 4 dager senere frigjør så Wikileaks de første hackede epostene av John Podesta, som var leder av Hillary Clinton sin presidentkampanje.

Denne publiseringen fortsetter på en daglig basis frem mot valget som Trump vinner.

Etter at valget er over den 8. november, blir så Michael Flynn ansatt som Trumps sin nasjonale sikkerhetsrådgiver.

Det skal etter hvert bli kjent at Flynn har blitt betalt over $30.000 av den russiske propagandakringkasteren RT, noe som er i strid med amerikansk lov for pensjonerte amerikanske offiserer.

I desember har Flynn en hemmelig samtale med den russiske ambassadøren Kislyak der tema er Obamas avgjørelse om sanksjoner mot russiske diplomater pga den russiske innblandingen i det amerikanske valget. Flynn lyger deretter om disse samtalene til den påtroppende visepresidenten Mike Pence, som intetanende forsikrer det amerikanske folk i en tv-reportasje om at slike samtaler ikke har funnet sted (slike samtaler KAN IKKE finne sted, da dette ville være å undergrave den sittende President Obama som er President helt frem til innsettelsesseremonien 20. januar 2017). President Trump er imidlertid kjent med at Flynn har løyet, men unnlater å gjøre noe. Ikke før det er gått 2 uker, da pressen avslører at Flynn har løyet, og Trump tvinges til å sparke Flynn.

Etter denne gjennomgangen av forholdet mellom Trump-administrasjonen og Russland kan man spørre seg:

  • Er det mulig at avsnittet om våpen til Ukraina ble fjernet fra partiprogrammet til republikanerne ved en tilfeldighet?
  • Er det mulig at nåværende justisminister Jeff Sessions under Senatets godkjennelseshøring glemte å fortelle om møtet med den russiske ambassadøren Kislyak under republikanernes landsmøte, samt et annet møte som fant sted på hans private kontor høsten 2016 når Russlands innblanding i valget var offentlig kjent?
  • Er det en tilfeldighet at Michael Flynn ville lyge om en samtale han hadde med ambassadør Kislyak? En samtale hvor Flynn ber Russland ikke gjøre noe etter at Obama har utvist 35 russiske diplomater. For så snart Trump er sjef skal man få ordnet dette…
  • Er det en tilfeldighet at den russiske gassgiganten Rosneft – ifølge Reuters – solgte en aksjepost på 19 % til ukjent kjøper – i etterkant av at en tidligere britisk agent hadde blitt fortalt av sine russiske kilder at Carter Page ble tilbudt en meglergodtgjørelse for et 19 % salg av nevnte selskap?
  • Er det en tilfeldighet at de samme kildene også bekrefter at dokumenter hadde blitt stjålet fra Hillary Clinton for å brukes i gjenytelse om pro-russisk politikk fra USAs side?
  • Er det en tilfeldighet at Roger Stone forutsa at John Podesta sine eposter ville bli hacket og publisert?

Er det mulig at alle disse hendelsene er tilfeldige og fullstendig urelaterte? Ja, det er selvsagt mulig.

Men det er også mulig – og langt mer sannsynlig – at disse hendelsene ikke er urelaterte, at de ikke er frakoblet hverandre men rett og slett er et resultat av at Russland har lykkes i å infiltrere Trumpadministrasjonen på et vis som ikke tåler dagens lys. Nettet snører seg uansett sakte sammen, og jeg er trygg på at det vil komme en dag hvor sannheten blir kjent.

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.