Bloggnorge.com // Fysikerens hjørne
Start blogg

Fysikerens hjørne

av Arve Aksnes

Diktatur eller demokrati?

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 17. desember , 2017 kl. 00:54

2017 har vært et særdeles dramatisk år for USA med President Trump i det hvite hus, og dagene før jul ser ikke ut til å bli mindre dramatiske! Men før vi retter fokus mot ryktene som går om at Trump skal sparke spesialetterforsker Mueller, la oss ta noen steg tilbake:

For det første, stemmer det at Russland blandet seg inn i det amerikanske valget i 2016? Ja, gjennom et helt år nå har den amerikanske etterretningen fastholdt at Russland forsøkte å påvirke valget. Her er lenke til en nyhetsreportasje fra 5. januar 2017.

Hva har så President Trump gjort med disse alvorlige beskyldningene? Tilsynelatende ingenting, ifølge Washington Post, som denne CNN-reportasjen fra 3 dager siden forteller.

INGENTING??? Hvordan er det mulig?

Slik jeg ser det, finnes det kun to forklaringer for hvorfor Trump bevisst har unngått å etterforske innblandingen fra USAs største rival – historisk sett – i landets eget presidentvalg.

(1) Enten er forklaringen at Trump er en skurk som vet alt om hva Russland har gjort og derfor ikke ønsker fokus på dette.

(2) Eller så er Trump en så usikker og umoden person at han nekter å høre om Russlands innblanding i USA-valget fordi han føler det skader sin egen valgseier.

Jeg klarer ikke å se at det kan finnes flere alternative forklaringer.

Hvis forklaring (2) er riktig, fører Trumps handlinger til at USAs demokrati er i fare, takket være Trumps umodenhet. Konklusjon: Trump kan ikke få fortsette å være president.

Hvis forklaring (1) er riktig, er Trump en skurk som må stanses. Påny blir konklusjonen at Trump ikke kan fortsette å være president.

Men president, det ER han. Og ikke bare det: Denne helgen går det sterke rykter i USA om at President Trump planlegger å sparke spesialetterforsker Robert Mueller neste fredag før julehelgen setter inn. I utgangspunktet skulle man tro at dette var galskap, da et slikt stunt burde være «bevis» for alle at presidenten frykter utfallet av Muellers etterforskning. Men «problemet» er at presidentens parti – GOP – har ryggrad lik et askeløv.

For øyeblikket gjennomfører USAs politiske ledelse en rekke undersøkelser av Russlands mulige innblanding i USA-valget. Disse ledes utelukkende av republikanere, fordi de for øyeblikket er det største partiet. Og skal man tro demokraten Adam Schiff (som av noen utpekes som mulig presidentkandidat i 2020), foregår det nå et skittent spill som kan føre til at kongressens etterforskning avsluttes lenge før tiden. Noe som i sin tur kan gjøre det «enklere» for Trump å bli kvitt Mueller, med god assistanse av galningene i Fox News. Nedenfor følger innholdet i nærmere 10 twittermeldinger som Schiff sendte ut fredag kveld:

I’m increasingly worried Republicans will shut down the House Intelligence Committee investigation at the end of the month. Here’s why:

Since March, our investigation has made important progress. We’ve interviewed numerous key witnesses behind closed doors, held public hearings, reviewed thousands of documents, identified new leads — all to understand and expose Russia’s meddling and protect our democracy.

Yet, Republicans have scheduled no witnesses after next Friday and none in 2017. We have dozens of outstanding witnesses on key aspects of our investigation that they refuse to contact and many document requests they continue to sit on.

It appears Republicans want to conduct just enough interviews to give the impression of a serious investigation.

Next week, they scheduled critical witness interviews out of state, when we are voting on the tax bill and vital government funding bills and no Members will be able to ask questions, in an effort to squeeze them in before end of year. These witnesses are willing to come to DC.

Despite our repeated urging, Majority has declined to issue subpoenas in numerous avenues of the investigation, where there’s simply no other way to get the information. Some refusals we’ve made public, like witnesses hiding behind nonexistent privileges, many others we haven’t.

The responsibility to conduct a thorough investigation, or to prevent one, ultimately falls on @SpeakerRyan. I’m concerned he’s heeding the calls of Bannon and @POTUS to “DO SOMETHING” by closing down the Russia investigation & opening up another investigation of Hilary Clinton.

Beyond our investigation, here’s what has me really concerned: The attacks on Mueller, DOJ and FBI this week make it clear they plan to go after Mueller’s investigation. Aggressively and soon.

By shutting down the congressional investigations when they continue to discover new and important evidence, the White House can exert tremendous pressure to end or curtail Mueller’s investigation or cast doubt on it. We cannot let that happen.

Når det gjelder Fox News, er forholdene der nå så ille at det er vanskelig å forklare. Men kort fortalt er Fox News i praksis et talerør for Presidenten. Deres siste «breaking news» handler om at Mueller på ulovlig vis har skaffet seg private dokumenter som tilhører Trumpgjengen. La meg oversette: Mueller og hans team har sørget for å skaffe til veie alle relevante emailer fra Trumpkampanjen, sånn at når de prater med Trumpgjengen kan de ta de i løgn hvis dette skjer. Jeg minner videre om at «hatet» mot Hillary fra de samme folkene handlet om at hun ikke hadde levert alle emailer til FBI…

Her er et utdrag fra twitter i kveld som avdekker denne dobbeltheten ganske så treffende:

 

Men for å konkludere: Neste fredag kveld 22. desember tenker jeg vi får nyhetene fra USA om at Trump har sparket Mueller. Og dermed skulle alt ligge til rette for at julefreden senker seg over de mange 1000 hjem :)

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.